צרו קשר! 624-9666 (02) 27 רחוב קרן היסוד,
ירושלים, 94188
שעות פתיחה: א-ו: 08:00m - 17:00 (ו: עד 13:00)
ג: סגור

שן חסרה שלא שוחזרה/הושלמה

מעבר לקושי בלעיסה והמבוכה הנלווית לכך, שן חסרה גורמת לספיגה של העצם התומכת. ספיגת/היעלמות של עצם תומכת תגרום לחוסר תמיכה של הגשר/תותבת, מה שיגרום לחוסר נוחות, ניידות ותמיכה לקויה. ספיגת עצם ממושכת יכולה לגרום למראה זקן ושקוע של הפנים. בנוסף, כשחסרה שן נגדית, יכול להיווצר מצב הנקרא "בקיעת יתר" כשהשן הנגדית בוקעת יתר על המידה לתוך החלל של השן החסרה, כמו כן השיניים הסמוכות יכולות לזוז פנימה למרווח שנוצר כתוצאה מהשן החסרה. מצב זה יכול לגרום לבעיות פריודונטליות (חניכיים) בעתיד.

ישנן אפשרויות שונות לשחזור שן חסרה:

  • הדבקה של שן תותבת - זהו למעשה סוג של גשר, המודבק לשיניים הסמוכות בחלק האחורי של השן- מצדו של החיך. לטיפול זה יש מגבלות רבות, ולעיתים קרובות השחזור יכול לצאת ממקומו בסיטואציות הכי פחות מתאימות.
  • פליפר - זוהי תותבת נשלפת של שן בודדת. שיחזור זה יחסית אינו יקר אך גם אינו ממש חזק.
  • תותבת חלקית נשלפת - נתמכת בשיניים הסמוכות בעזרת קליפסים (ווים/מצמדים) ממתכת, זהו טיפול מהיר ולא יקר יחסית. למרות זאת, ישנם אנשים שציינו כי המכשיר מרגיש לא טבעי וגורם לקשיים מסוימים בלעיסה ובדיבור. את התותבת צריך להוציא לצורכי ניקוי. כמו כן, מומלץ לא להשתמש במכשיר בשעות הלילה כדי לתת לרקמות הרכות להחלים כראוי.
  • תותבת קבועה - גשר - השיניים הסמוכות לשן החסרה עוברות התאמה, את השיניים הסמוכות משחיזים ובכך מאפשרים הלבשה של הכיפות/ כתרים על גבי השיניים. פתרון זה הינו מהיר יחסית לביצוע ויכול להחזיק מעמד במשך שנים, עם זאת, כמו גם במקרה של תותבת חלקית נשלפת, השיניים המאחזות יכולות להירקב או להיחלש ולהתנדנד. מצב זה יצריך טיפול בשלוש שיניים שבשתיים מהן לא הייתה שום בעיה.
  • שתל דנטאלי - מספק תמיכה לשן חסרה אחת או יותר. שתל דנטאלי מְחַקֶּה את השורש של השן, בעצם מחדירים את השתל לעצם במקום של השן החסרה והשתל הופך למְאֻחָד עם העצם. בגלל הסיבה הנ"ל לשתל מראה טבעי, הוא נוח ועמיד. הכירורג ישתיל את השתל בשיתוף עם הרופא המשקם, לאחר זמן החלמה הרופא המשקם יבצע כתר או גשר על גבי השתל.

שאלות? צרו קשר!

למידע נוסף הרגישו חופשי ליצור עמנו קשר