צרו קשר! 624-9666 (02) 27 רחוב קרן היסוד,
ירושלים, 94188
שעות פתיחה: א-ו: 08:00m - 17:00 (ו: עד 13:00)
ג: סגור

אבזור סגרי - סד סגרי, בעיות בסגר

  • סיבות לקיבוע/סד סגרי: מטרתו של טיפול בעזרת סד סגרי, היא לאפשר את המפגש הבין לסתי (לסת עליונה ותחתונה) מבלי שהשיניים יגעו אחת בשנייה בזמן המפגש. ע"י פעולה זו נמנעים כאבי שרירים ושחיקת שיניים. הרבה מצבים גורמים לתפקוד לקוי של הלסת התחתונה. לדוגמא: תאונות, ניתוחים, ליקויים התפתחותיים, הרגלים מסוימים הקשורים לפה, סתימות רבות שבוצעו במהלך שנים רבות, מנשך טבעי שאינו תקין (מנשך לקוי), יישור שיניים, מתח נפשי, הידוק או ברוקסיזם (שחיקת שיניים) וגורמים נוספים.
  • איך הסד הסגרי עוזר? הטיפול הנ"ל נימצא בשימוש שנים רבות, הוא נועד להרחיק את השיניים בזמן הלעיסה ומאפשר ללסת התחתונה לחזור למנח נוח (מבחינת המפרק) ללא התערבות או הנחיה של השיניים. לאחר מספר ימים של שימוש בסד הסגרי הלסת מתפקדת בצורה חופשית. סד סגרי מבסס את תפקודה הנורמאלי של הלסת.
  • סוגי סדים:

*קשת מלאה-חלק מהסדים מותאמים ללסת העליונה או התחתונה ומכסים את כל השיניים של אותה קשת.

*NTI-TSS- זהו סד סגרי קטן ומותאם לשיניים הקדמיות בלבד ונעשה בו שימוש לפרקי זמן.

  • באילו מצבים צריך להרכיב סד סגרי?

כשקיימת בעיה במפרקי הלסת (TMD)- המטופל ככל הנראה יקבל סד סגרי המכסה את כל הלסת. המטופל אמור להרכיב את הסד הסגרי כל הזמן, גם בזמן אכילה, אלא אם כן קיבל הוראות אחרות. כאשר הסד הסגרי מוסר בזמן לעיסה, הטיפול לא יהיה מספיק אפקטיבי. במהלך השנים עבר המטופל טיפולי שיניים רבים, סתימות וטיפולים דנטאליים אחרים אשר גרמו לשיניים להיפגש באופן שהלסתות אינן יכולות לשאת. הסד מבטל את המפגש של שן- לשן. הסימפטומים ייעלמו בהדרגה תוך כדי השימוש בסד הסגרי: והשיניים הטבעיות של המטופל, הגשרים, ו/או שחזורים יעברו התאמות כדי לאפשר מנשך תקין. תהליך זה נקרא "איזון סגרי". לאחר התאמת הסגר, יתכן ויתבקש המטופל להרכיב את הסד הסגרי רק בשעות הלילה. לאחר תקופה מסוימת, לא יהיה צורך להרכיב את הסד בכלל. הטיפול הנ"ל לוקח לרוב בין מספר שבועות למספר חודשים.

*מטופל השוחק את השיניים בצורה מופרזת אמור להרכיב את הסד הסגרי בשעות הלילה בזמן שאין לו שליטה על התזוזות של הלסת, או לחלופין בשעות של לחץ/מתח נפשי. במהלך שעות היום, עליו לוודא כי הסד נמצא במים כדי למנוע עיוות.

  • ניקוי של הסד והשיניים: אוכל נתפס סביב השיניים ומתחת לסד. פעמיים ביום-לפחות, יש לצחצח שיניים ולהעביר חוט דנטאלי בצורה יסודית. יש לצחצח ולנקות את הסד מבפנים ומבחוץ, ולאחר הניקוי להחזיר את הסד לפה. במידה ולא ננקטת זהירות, ואין הקפדה על ניקוי יסודי של השיניים והסד, עלולה להתפתח מחלת עששת בשיניים. במידה והמטופל נמצא בקבוצת סיכון לפתח את מחלת העששת, ככל הנראה הוא יתבקש להשתמש בשטיפה/ ג'ל פלואוריד מרוכז פעם ביום.
  • כשהסד מחוץ לפה: השיניים תיפגשנה בצורה לא הרמונית. מצב זה הינו מצב צפוי, עקב ההרפיה שעוברים השרירים והלסתות בזמן שהסד נמצא בפה. יתכן והמטופל יידרש לעבור איזון סגרי כדי למנוע את המפגש הלקוי של השיניים. במידה והסד נמצא מחוץ לפה, יש להקפיד על אחסונו במיכל מים בכדי למנוע עיוות. למעונינים להשרות את הסד במי שטיפה מיוחדים , קיימים סוגים רבים בבתי המרקחת. כתחליף, ניתן להשרות את הסד בתמיסה המורכבת ממים בשילוב עם כמה טיפות של כלורקסדין (כוס מים+כמה טיפות של כלורקסדין).

אנא צור איתנו קשר במידה ויש לך שאלות נוספות,

ד"ר רוברט שרטר

Robert Sreter

 

שאלות? צרו קשר!

למידע נוסף הרגישו חופשי ליצור עמנו קשר